
Di Ubaldo
Di Ubaldo is een wijnhuis dat pas een kleine 15 jaar bestaat en ligt in het noorden van de Abruzzen, de bakermat van de Montepulciano D’Abruzzo. Het wijnhuis is een familiebedrijf en is in handen van de familie Di Ubaldo. De familie gaat uitsluitend biologisch te werk en gelooft in een optimale en natuurlijke balans tussen bodem, plant en klimaat om de beste druiven te produceren. Er wordt voornamelijk met lokale druiven gewerkt, denk bijvoorbeeld aan Pecorino, Trebbiano en Montepulciano D’Abruzzo. De druiven worden handmatig geplukt omdat Di Ubaldo enkel met perfecte druiven wil werken. Vervolgens wordt nog eens handmatig alles verwijderd wat niet tussen de druiven thuis hoort zoals blaadjes, steentjes of insecten. Voorheen was de familie werkzaam in de textielindustrie en om die geschiedenis eer aan te doen hebben ze deze bijzondere stoffen etiketten bedacht. Zelf bedacht, zelf ontworpen en zelf gemaakt: un vino di stoffa!
-
Sorteer op
-
Toon
-
Toon als